• De goedkoopste leverancier voor vijverartikelen in Europa. Online verkoop aan dealer en particulier.

Alle merken beadfilters leverbaar voor de laagste prijs van Nederland.

Vele merken vijverpompen verkrijgbaar.

Vraag nu een offerte aan!

 

Ultrasieve / Econosieve!
deze en andere merken zeeffilters.
voordelig online bij vijvergroothandel.nl

 

Grote collectie uv-c lampen uit voorraad leverbaar!
Vraag naar de beste prijzen!

Grootverpakking Koivoer nodig?

neem nu contact met ons op voor de laagste prijs!

De laagste prijs en de beste kwaliteit vijverfilters.
Meerkamerfilters eiwitafschuimers en meer......

Heater, voerautomaat, doseerpomp en Ozon.

Wat u niet ziet, kunnen wij wel hebben!

Vraag het ons

Luchtpompen

Alle bekende merken uit voorraad leverbaar

vraag naar de laagste prijs bij vijvergroothandel.nl.
Email ons en ontvang een scherpe offerte!

uv lampen

UV-C lampen

Klik hier om de producten in de categorie UV-C lampen te bekijken.

Wat doet een UV-C lamp:

Een UV-C lamp voorkomt vermeerdering van zwevende algen in de vijver. Deze algen staan bekend als veroorzaker van het groen water. Zweefalgen kunnen explosief groeien wanneer de temperatuur van het water stijgt en het filter en de planten nog niet op volle sterkte werken. Als hier niets aan gedaan word dan vermenigvuldigen de algen zich zeer snel zodat het water al snel groen word. Een UV-C lamp dood deze algen niet maar voorkomt vermenigvuldiging van algen

Soorten UV-C lampen

UV lampen kunnen onderverdeeld worden in 3 soorten:

  • Standaard uv-c lamp. Deze lamp wordt doorgaans direct na een pomp tussen de leiding gemonteerd. Het water stroomt door de behuizing om de UV lamp heen. Bij gebruik van een druk of bead-filter dient de lamp na het filter geplaatst te worden.
  • Dompel uv-c lamp. Deze lamp kan zoals de naam al zegt direct in het water gedompeld worden. Bijvoorbeeld in een zeef of kamer van een kamerfilter. Een dompel uv mag nooit direct in de vijver geplaatst worden omdat uv straling schadelijk is.
  • Inbouw uv lamp. In sommige filtersystemen zit een UV-C lamp ingebouwd. Het voordeel is dat deze geen verdere aansluitingen buiten de vijver nodig heeft en de capaciteit is aangepast aan het filter.

Welke UV-C lamp heb ik nodig voor mijn vijver:

Een UV-C lamp is verkrijgbaar in verschillende sterkten. Deze wordt net als bij een normale lamp uitgedrukt in "Watt". Om de hoeveelheid Watt te bepalen kun je de volgende stelregel gebruiken:
Gezelschapsvijver:  Vijverinhoud in m3 x 2 = Watt.
Koivijver: Vijverinhoud in m3 x 3 = Watt.
Wanneer een vijver een grote visbezetting heeft of (deels) in de zon ligt dan is het aan te raden om te vermenigvuldigen met 3 voor de gezelschapsvijver of met 5 voor de Koivijver.
Voorbeeld: Een Koivijver met een inhoud van 20m3 x3 = 60 watt. Een power uv-c van 75 Watt zou hier een uitstekende keuze zijn.

Veel gebruikte uv-c lampen voor de Koi vijver zijn:
Tmc, power uvc en steeds vaker de dompel uvc

 

Informatie

  • Vijvergroothandel.nl is de totaalleverancier van vijverproducten zoals vijverfilters, vijverpompen, uv-c lampen, luchtpompen, Koivoer en overige vijverartikelen.
    Zoekt u een product en hij staat niet op onze website, neem dan gerust contact met ons op. Wat u niet op onze website ziet kunnen wij wel leveren.

    Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan door contact met ons op te nemen. Zijn de door u gevraagde producten elders aantoonbaar goedkoper, laat het ons weten en wij passen de prijs voor u aan.