• De goedkoopste leverancier voor vijverartikelen in Europa. Online verkoop aan dealer en particulier.

Alle merken beadfilters leverbaar voor de laagste prijs van Nederland.

Vele merken vijverpompen verkrijgbaar.

Vraag nu een offerte aan!

 

Ultrasieve / Econosieve!
deze en andere merken zeeffilters.
voordelig online bij vijvergroothandel.nl

 

Grote collectie uv-c lampen uit voorraad leverbaar!
Vraag naar de beste prijzen!

Grootverpakking Koivoer nodig?

neem nu contact met ons op voor de laagste prijs!

De laagste prijs en de beste kwaliteit vijverfilters.
Meerkamerfilters eiwitafschuimers en meer......

Heater, voerautomaat, doseerpomp en Ozon.

Wat u niet ziet, kunnen wij wel hebben!

Vraag het ons

Luchtpompen

Alle bekende merken uit voorraad leverbaar

vraag naar de laagste prijs bij vijvergroothandel.nl.
Email ons en ontvang een scherpe offerte!

pompen

Vijverpompen

Klik hier om de producten in de categorie vijverpompen te bekijken.

Een vijverpomp is het hart van de vijver. De vijverpomp zorgt ervoor dat het water in de vijver circuleert, meestal door een filterinstallatie heen.
Een vijverpomp kan gebruikt worden voor watercirculatie, aansturing van een waterval of beekloop of om een fontein in de vijver te voorzien
Voor gebruik van een fontein heeft u een andere pomp nodig dan wanneer u een pomp gebruikt voor beekloop of vijverfilterinstallatie.

 

Waar moet ik rekening mee houden bij aanschaf van een vijverpomp:

  • Gebruik. Maak de juiste keuze pomp. Een filterpomp heeft een grotere vuildoorlaat dan een fonteinpomp. Wanneer u een filterpomp gebruikt op een fontein is de kans groot dat het sproeistuk van de fontein snel verstopt raakt met vuil.

  • Capaciteit. Stelregel is dat de complete vijverinhoud eens in de 2 uur door de pomp verplaatst wordt. Indien u een vijver heeft van 10m3 zou een pomp met een capaciteit van 20m3/h voldoende zijn. Houdt wel rekening met een opvoerhoogte en verlies in bochten en leidingen. houdt de leidingen zo kort en recht mogelijk.

  • Plaatsing. Indien de pomp in de vijver geplaatst wordt (natte opstelling) heeft u een vijverpomp nodig die klein vuil kan verplaatsen en het grotere vuil buiten de behuizing houdt zodat de rotor van de pomp niet beschadigd. Bij gebruik van de pomp naast de vijver (droogopstelling) dient u er zeker van te zijn dat de pomp hiervoor geschikt is. Plaats altijd een voorfilter zodat er zich geen vuil in de pomp kan ophopen die de rotor blokkeren of erger, beschadigen.
  • Last but not least. Een vijverpomp draait meestal 7 dagen per week 24 uur per dag. Dit zal eind van het jaar terug te zien zijn op de energierekening. Vijverpompen worden steeds zuiniger waardoor u je enorm kunt besparen als je de juiste keuze maakt. Kies als het kan altijd een eco-pomp. Er zijn tegenwoordig zelfs eco-vijverpompen die je kunt regelen waarbij ook het stroomverbruik daalt wanneer u het toerental laat afnemen, dit kan vooral in de wintermaanden handig zijn wanneer u niet de volledige capaciteit nodig heeft.

 

Veel gebruikte vijverpompen voor de Koi vijver zijn:

messner eco-x pomp
De regelbare blue eco is op dit moment in opkomst.

 

 

Informatie

  • Vijvergroothandel.nl is de totaalleverancier van vijverproducten zoals vijverfilters, vijverpompen, uv-c lampen, luchtpompen, Koivoer en overige vijverartikelen.
    Zoekt u een product en hij staat niet op onze website, neem dan gerust contact met ons op. Wat u niet op onze website ziet kunnen wij wel leveren.

    Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan door contact met ons op te nemen. Zijn de door u gevraagde producten elders aantoonbaar goedkoper, laat het ons weten en wij passen de prijs voor u aan.