• De goedkoopste leverancier voor vijverartikelen in Europa. Online verkoop aan dealer en particulier.

voer

Visvoer / Koivoer

Klik hier om de producten in de categorie visvoer te bekijken.

Of u nu een siervijver, zwemvijver, natuurvijver of een echte koivijver heeft, de vissen in uw vijver zijn koudbloedige dieren. Dat betekent dat hun lichaamstemperatuur bijna hetzelfde is als de temperatuur van uw vijverwater. Maar wat heeft dit voor invloed op het visvoer? Vijvervissen hebben daarom in elk jaargetijde een ander visvoer nodig met andere ingrediënten.

 

Temperatuur en visvoer

De temperatuur van het vijverwater heeft grote invloed op uw vijvervissen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden om uw vissen gezond te houden en te begrijpen dat de watertemperatuur ook een grote invloed heeft op het soort visvoer wat u uw vissen mag geven. Vissen zijn het meest aktief wanneer de watertemperatuur hoog is. Dat wil zeggen dat ze in de zomer optimaal hun voeding kunnen verteren. In de wintermaanden is dit weer het omgekeerde. De meeste vijvervissen gaan tijdens de koude winter periode in rust op de bodem van de vijver en komen deze maanden door op hun reserves. Deze reserves hebben ze al in de zomermaanden opgebouwd. Dit zijn geen vetreserves zoals bij beren, of dichter bij huis, egels, maar deze reserves bestaan uit allerlei voedingsstoffen zoals suikers, vitamines, aminozuren, mineralen en sporenelementen. Het is dus belangrijk om uw vijverbewoners een goede en uitgebalanceerde voeding te geven waar al deze belangrijke voedingsstoffen in voldoende mate aanwezig zijn. Niet alleen voor hun gezondheid en groei, maar ook voor de opbouw van hun noodzakelijke winterreserves.

Geschikt visvoer en Koivoer

Niet elk soort visvoer is geschikt voor alle watertemperaturen. De meeste vissen in de vijver verteren hun voedsel met behulp van enzymen en bacteriën in de darm en sommige vissen hebben een maag. In ieder geval hebben bijna alle vissen in uw vijver een visvoer nodig welke is afgestemd op de seizoenen en hun bijbehorende watertemperaturen.

Zomervoer

Zomervoer bevat alle ingrediënten die de vissen nodig hebben en verbranden tijdens de warmste periode van het jaar. Zomervoer bevat meestal een mix van kleurvoer en groeivoer.

Lente herfst voer

Visvoer voor het voorjaar en najaar bevat vaak een mix van kleurvoer maar vooral probiotica om het immuunsysteem van de vissen te versterken. Vissen hebben dit nodig voor zij in rust gaan op de bodem van de vijver maar ook in de lente wanneer zij wel wat extra weerstand kunnen gebruiken om weer op te starten. In deze periode zijn vissen -vooral Koi- gevoelig voor parasieten en bacteriën. Met een goede weerstand en slijmlaag kunnen zij deze ongewenste parasieten afwenden.

Wheat germ

Wheat germ is een Koivoer Wat tijdens de koudere perioden gevoerd kan worden. Het is licht verteerbaar en kan worden gevoerd wanneer de Koi nog een beetje actief zijn en willen eten. Met Wheat germ wordt de weerstand van de Koi verhoogd.

Steurvoer

Steurvoer is een zinkend voer. De Steur is een bodemvis en haalt zijn eten van de vijverbodem. Omdat een Steur continue actief is kan deze vrijwel het gehele jaar door gevoerd worden. Houdt er wel rekening mee dat vooral Koi steurvoer ook erg aantrekkelijk vinden, wat minder gezond is voor de Koi in de wintermaanden.