• De goedkoopste leverancier voor vijverartikelen in Europa. Online verkoop aan dealer en particulier.

lucht

Vijver luchtpompen

Klik hier om de producten in de categorie luchtpompen te bekijken.

De rol van beluchting in de vijver wordt maar al te vaak onderschat. Een luchtpomp zorgt niet alleen voor zuurstof in het water zoals de meeste mensen denken. Het gebruik maken van beluchting in de vijver brengt veel meer voordelen met zich mee. Welke luchtpomp u wilt gebruiken hangt af van de grootte van de vijver. Bezuinigen op de hoeveelheid lucht in het water is niet nodig, te veel bestaat niet.

 

Waarom een luchtpomp gebruiken?

  • Zuurstof. Lucht brengt zuurstof in het water. In de zomer wanneer de watertemperatuur stijgt daalt de hoeveelheid zuurstof in het water. Zorg daarom dat ook in de zomer de beluchting goed werkt.
  • Circulatie. Vijverbeluchting zorgt voor extra circulatie in het water door opstromende luchtbellen. Hierdoor wordt eventueel aanwezig zweefvuil beter verwerkt door de pomp en het filter.
  • Ijsvrij. Door het gebruik van beluchting kunt u de vijver in de wintermaanden gedeeltelijk ijsvrij houden. Opgehoopte gassen onder het ijs kunnen hierdoor ontsnappen. Door de luchtbollen iets onder het wateroppervlak te hangen blijft het wateroppervlak in beweging en zal daardoor niet bevriezen. De watertemperatuur onderin de vijver blijft op deze manier constant.
  • BacteriĆ«n. Ook goede bacteriĆ«n in de vijver hebben zuurstof nodig. Een zuurstofpomp zorgt dus ook voor een betere biologische filtering.

Wij hebben binnen ons assortiment luchtpompen onder andere Nitto luchtpomp, Secoh luchtpompen, Aquaforte, Hailea, Dong Yang, Koi pro, hi-blow original en Alita luchtpompen.